program legislatie

Lex 2013 este un soft de legislatie realizat utilizand cea mai performanta tehnologie IT, astfel incat continutul fiecarui act legislativ consultat sa fie redat in mod hipertext, si cu trimiteri directe prin linkuri la alte acte la care face referire. Continutul acestei baze de date este imens, de la acte normative din 1886 pana in prezent. Datorita gradului ridicat de performanta, Lex 2013 ofera acces la diverse tipuri de acte din perioada respectiva, fie ca sunt decrete, hotarari, ordonante sau norme, acte republicate etc.
De asemenea, fiind un program exhaustiv, Lex 2013 confera acces la intregul pachet de coduri originale (familiei, penal si procedura penala, vamal, procedura civila si civil, aerian, comercial, muncii, etc), dar si la versiunile lor actualizate. Pentru eficientizarea cautarii, Lex 2013 va pune la dispozitie o serie de facilitati de cautare si selectare, inclusiv trimiteri la diverse articole specifice. In plus, prin intermediul Lex 2013 veti avea acces si la acte care au suferit repetate modificari, dar care nu au fost publicate – legea contabilitatii si a pensiilor,  legea 359 din 2004, hotararea de guvern 461 din anul 2001, codul penal, legislatia muncii sau cel fiscal, legea 50 din 1991, ordonanta de urgenta 60 din anul 2001 sau multe altele.
 Pentru utilizarea softului trebuie sa deschideti un act, apasand pe indicatorul ”Act compus”. Astfel veti putea vedea legea respectiva cu toata modificarile incluse direct pe text, inclusiv forma ei actualizata.
Spre deosebire de alte softuri, Lex 2013 va ofera acces la peste 30000 de spete, decizii ale diverselor instante competente din toata tara, fie ele Curti de Apel, ICCJ, Tribunale etc, grupate pe diverse chestiuni. Desi forta lor juridica nu este semnificativa, ele pot servi ca element de informare pentru toti cei interesati de o cauza anume. Procesul de cautare utilizeaza aceleasi filtre ca si in cazul accesului la acte legislative de orice tip. In acelasi registru - de a-l ajuta pe justitiabil - Lex 2013 va ofera modele tip de contracte, diverse contestatii, proceduri, cereri de actiune in justitie, acte constitutive, plangeri sau contracte de munca colective.
Tot pentru facilitarea procesului de documentare, prin intermediul Lex 2013 aveti acces la Codul Ocupatiilor din Romania (COR) si Codul de Clasificare a Activitatilor din Economia Nationala (CAEN), Codul Produselor si Serviciilor adiacente Activitatilor din Economia Nationala (CPSA). Daca sunteti interesati de licitatiile publice, Lex 2013 va ofera si o sectiune referitoare la acestea, grupate in functie de tipul achizitiei (produse, lucrari, servicii, produse si servicii), codul CPSA, dar si tipul de anunt (intentie, participare, atribuire). Astfel, tot ce este legat de partea a VI-a din Monitorul Oficial este inclus in Lex 2013. Simpla achiztionare a softului Lex 2013 va ofera acces direct la licitatiile de orice fel care au loc pe teritorul tarii – puteti participa si fructifica fiecare oportunitate de afaceri.
 
Utilizarea softului de legislatie Lex2013:
Pentru a fructifica la maximum avantajele programului Lex 2013 puteti efectua o cautare dupa urmatoarele parametri de cautare, utilizati individual sau impreuna:
• Numarul actului normativ;
• cuvinte cheie sau expresii cheie care se regasesc atat in titlul actului normativ, cat si in textul insusi;
• Problematica actului normativ;
• Tipul actului cautat – lege, decret, hotarare, decizie, precizare, norma etc.;
• Emitent – Guvern, Parlament, Presedinte;
• Numarul Monitorului Oficial in care se gaseste publicat;

Softul Lex 2013 se actualizeaza zilnic pornind de la actualizarea zilnica a datelor de pe serverul nostru.
Pentru a va eficientiza munca, softul nostru are optiunea de imprimare a actelor normative prin actionarea zonei denumita „Imprima”. Deasemenea actiunea aceasta se poate face si direct din fisierul word. Puteti selecta cate pagini veti tipari in functie de interesul dumnevoastra.
Atunci cand a fost proiectat, s-a intentionat ca Lex 2013 sa fie cat mai flexibil, astfel incat apasand butonul ”Relatii” sa aveti acces la o fereastra care cuprinde referinte pentru toate actele normative care au legatura directa cu actul cautat sau modificat. Astfel se poate trece direct, fara cautari suplimentare de la un act la altul in functie de interesul celui care-l cauta.
In concluzie, Lex 2013 este un soft cu care se lucreaza foarte usor, foarte bine echipat cu toate documentele necesare, in format integral, grupate in functie de an si tipul documentului, accesibile justitiabilului printr-un mecanism de cautare simplu si eficient.

Program de legislatie

Prezentare video lex 2013

descarca trial