Legislatia romaneasca la doar un click distanta
Legislatia romaneasca prezinta un interes din ce in ce mai crescut pentru diverse persoane, atat avocati, judecatori si studenti la drept, oameni de afaceri si intreprinzatori, dar si oameni simpli care doresc sa-si stie drepturile si obligatiile in raport cu ceilalti si mediul in care isi desfasoara activitatea. In sine, legislatia romaneasca nu este una complet diferita prin norme sau procesul de creatie. Ce merita atentia tuturor este mai degraba felul in care aceasta legislatie este pusa in practica si utilizata de publicul larg, fie el specializat sau nu.
Legislatia romaneasca
Procedura de initiere a unui proiect care are potential sa devina lege este extrem de simpla in Romania. Dreptul de initiativa legislativa revine mai multor persoane si entitati, astfel: Guvernul Romaniei, un senator sau un deputat, 100.000 de cetateni care sa provina din cel putin un sfert din judetele tarii, sau chiar Presedintele Romaniei (in conditii speciale). Proiectul legislativ introdus de acestia ajunge apoi spre dezbatere pe rand in Camera Deputatilor si in Senat. In timpul dezbaterii in cele doua camere ale Parlamentului Romaniei, proiectul va suferi anumite modificari, care il vor transforma in legea ulterioara. Dupa aceste dezbateri si votul pe articole, proiectul respectiv va fi votat in ansamblu. Daca va trece de aceasta procedura, va deveni o lege in sine, care, odata cu publicarea in Monitorul Oficial, va fi la dispozitia tuturor spre utilizare.
Cunoasterea legislatiei romane este necesara atat pentru cei care desfasoara activitati cu specific juridic, dar si pentru cei care interactioneaza tangential cu domeniul juridic. Astfel, posesorii unei mici afaceri trebuie sa cunoasca legislatia romaneasca in vigoare pentru domeniul in care isi desfasoara ei activitatea pentru ca astfel vor putea evita incalcarea unor norme, si implicit sanctionarea lor pentru aceasta.
Legislatia romaneasca
Pana acum, cunoasterea legislatiei romanesti in vigoare presupunea fie accesul la asistenta juridica, fie accesul la coduri si tomuri de legislatie. Ambele variante erau destul de utile, dar foarte dificil de utilizat in anumite circumstante si chiar costisitoare.
Acum a venit momentul sa uitati de aceste solutii temporare si sa apelati la Programul de Legislatie Lex 2013. Acest program va pune la dispozitie pe suport CD toata legislatia romaneasca, actualizata. Un astfel de soft poate fi folosit oriunde si oricand, doar prin simpla instalare pe PC sau pe laptop. Daca aveti nevoie urgenta de o lege, nu mai trebuie sa va contactati avocatul sau sa mergeti la biblioteca pentru a consulta tomurile cu legislatie. Cu Lex 2013 aveti toata legislatia la indemana, cu un simplu click.
Firma care va pune la dispozitie acest program, Eto Software, are o bogata experienta in domeniul crearii de programe de legislatie romaneasca. In momentul in care Lex 2013 a fost creat, echipa Eto Software a avut in vedere ca produsul final sa fie unul profesionist, actualizat, portabil si usor de utilizat. Lex 2013 are astfel numai avantaje pentru utilizator.
Daca secolul XXI este secolul eficientei de ce nu ar beneficia de aceasta calitate si utilizatorii de legislatie romaneasca? Acum aveti la dispozitie Lex 2013, un program extrem de usor de utilizat, care va pune la dispozitie toata legislatia romaneasca de care aveti nevoie, intr-un produs accesibil ca pret, de inalta calitate, care va va aduce numai beneficii.